Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Buncee.. ένα εύχρηστο, δωρεάν εργαλείο παρουσιάσεων

Τι είναι το Buncee;






Το Buncee είναι ένα δωρεάν εργαλείο που σου επιτρέπει να κατασκευάσεις παρουσιάσεις online, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσεις κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να κάνεις μία απλή εγγραφή.

 Το σημαντικό είναι πως σου δίνει τη δυνατότητα να ενσωματώσεις στην παρουσίαση σου εικόνες, pdf, video, κείμενο, μηνύματα ακόμα και ήχο.
Στη συνέχεια, αφού ολοκληρώσεις την παρουσίαση σου, μπορείς να τη μοιραστείς δημόσια μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) ή στην κοινότητα buncee ή ακόμα να την αποθηκεύσεις ως εικόνα.




Πως να χρησιμοποιηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία;

  • Από τον εκπαιδευτικό προκειμένου να παρουσιάσει το μάθημα του, ένα τμήμα από αυτό ή μία έννοια.
  • Από τους μαθητές προκειμένου να κατασκευάσουν παρουσιάσεις που αφορούν μία εργασία τους ή συμπεράσματα από ένα θέμα που ασχολήθηκαν. Προκειμένου να επιλέξουν τις κατάλληλότερες φωτογραφίες, βίντεο, ήχο κείμενα που θα εντάξουν στην παρουσίαση τους, θα χρειαστεί να διερευνήσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες της κριτικής τους σκέψης.
  • Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τους μαθητές σας να κατασκευάσουν μία παρουσίαση η οποία θα συνοψίζει ένα κεφάλαιο, ένα μάθημα ή μία έννοια.
  • Το τελικό προϊόν της παρουσίασης στη συνέχεια μπορεί να μοιραστεί στην κοινότητα του buncee και οι υπόλοιποι μπορούν να σχολιάσουν τι τους άρεσε ή δεν τους άρεσε, τι θα πρόσθεταν κλπ. Το εργαλείο σου δίνει τη δυνατότητα να ακολουθείς τους χρήστες των οποίων οι παρουσιάσει σου αρέσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου